Ngenic AB vinnare i patenttvist om klimatteknik

2018-11-14:

Innehavaren av ett patent för ett system för klimatstyrning hävdade att Ngenic AB gjort sig skyldigt till patentintrång genom tillverkning, försäljning och marknadsföring av produkten Ngenic Tune. Ngenic, i sin tur, yrkade på att patentet ifråga skulle ogiltigförklaras.

Patent- och marknadsdomstolen prövade först frågan om ogiltighet och fann att uppfinningen enligt patentkrav 1 inte haft uppfinningshöjd. Uppfinningen i patentet skilde sig inte väsentligen från vad som var känt sedan tidigare. PMD ogiltigförklarade därför patentet. PMD gick sedan vidare till intrångsfrågan, och prövade om produkten hade utgjort intrång i fall patentet varit giltigt. Även i denna del fick Ngenic rätt. PMD kom fram till att Ngenic Tune inte hade inneburit intrång även om patentet vore giltigt.

Ngenics ombud i målet var BRANNs Omar Baki och Henrik Fehninger.

(Mål nr. PMT 4237-17 och PMT 10895-16)

2018-11-14T15:44:25+00:00

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen accepterar du användandet av cookies. Mer information.

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng