UIC (Uppsala Innovation Centre) har lämnat sin årsrapport och 2015 var ännu ett lyckat år. Inte mindre än 367 miljoner kronor investerades i deras bolag och 124 miljoner gavs till dessa som lån eller bidrag. Bolagen visar också stora framgångar. Deras VD Per Bengtsson tackar speciellt deras partners för framgångarna – BRANN har varit partner från start och gratulerar naturligtvis UIC och dess bolag till framgångarna. BRANN ser som sin uppgift att alla UIC-bolag ska ha en bra grundförståelse av de immateriella rättigheterna för att kunna göra bättre affärer. Vi citerar från deras pressrelease:

” Årets starka siffror resulterade i att UICs offentliga “return on investment”, ROI, uppgick till 11 gånger pengarna. Det innebär att UIC-bolag, och alumnbolag som lämnat UIC sedan högst fem år, gav en återbäring till staten med 11 gånger pengarna för varje offentlig krona som satsats i UIC under innevarande år. Den höga återväxlingen är ett resultat av den ökade omsättningen i bolagen och därmed också ökade skatteintäkter från bolagen till staten.”

Läs mer:

http://www.mynewsdesk.com/se/uppsala_innovation_centre_ab/pressreleases/rekordinvesteringar-paa-367-mkr-i-uics-tillvaextfoeretag-2015-1442164?utm_campaign=send_list&utm_medium=email&utm_source=sendgrid