2016-04-19:

Den 26 april uppmärksammas World Intellectual Property Day. FN-organet World Intellectual Property Organization står bakom firandet och det är ett tillfälle att uppmärksamma den centrala roll som immaterialrätten har för innovation. Årets tema är ”Digital Creativity: Culture Reimagined” och kommer att fokusera på vår levande digitala miljö samt vår gränslösa delande ekonomi och hur det möter innovation och kreativitet.

Vårt ”WiFi-samhälle” har förändrat förutsättningarna för hur vi idag konsumerar TV, musik, böcker, film, datorspel etc. Den digitala revolutionen har släppt på de fysiska bojorna och möjliggjort för den enskilde kreatören att genom ett knapptryck sprida sina skapelser och idéer världen över. Vi läser, kollar, lyssnar, upplever frukten av dessa kreatörer vart vi vill, hur vi vill och när vi vill.

I den nya digitala eran behöver vi ett immaterialrättsligt system som är flexibelt och anpassningsbart för att artister och den kreativa industrin ska få rättmätigt betalt för sitt arbete och för att möjliggöra deras fortsatta skapande. Vi på Brann är stolta över att vi sedan 50-talet varit en del av denna rörelse för innovation och kreativitet. Att vi har fått vara en del av och att vi har fått bidra till att innovatörer och kreatörer har fått ett rättmätigt skydd för sina skapelser. Vare sig det gäller patent, design, varumärke eller upphovsrätt har vi alltid erbjudit expertis i hur vi bäst skyddar dessa.

Har ni några immaterialrättsliga funderingar tveka då inte att kontakta oss. Vi har specialister inom samtliga immaterialrättsliga områden.