2016-05-19:

BRANN har sedan start ett samarbete med Akademin för Immaterial-, Marknadsföring- och Konkurrensrätt (IMK) vid Uppsala Universitet och sponsrar vartannat år ett stipendium till de två bästa masteruppsatserna inom Immaterialrätt. Första pris gick i år till Mattias Rättzén (prissumma 15.000) som skrivit sin uppsats med titeln ” Den territoriella begränsningen och extraterritoriella tillämpningen inom immaterialrätten och den internationella privat- och processrätten. Andra priset (på 5000) gick till Carl Gleisner som skrivit en uppsats med titeln ”Komplexa upphovsrättsliga verk”. Stort grattis till er båda.

Dessa pris delades ut under IMKs seminarium i går kväll som behandlade ämnet Hälsopåståenden i marknadsföring av livsmedel. Där föreläste förtjänstfullt Omar Baki från BRANN, Katarina Ladenfors från MarLaw, Per Carlson Marknadsdomstolens ordförande samt Bengt Domeij från IMK vid Uppsala Universitet. Detta svåra men välreglerade område kunde vi lyssnare efter denna kväll något mer om.

20160518_184258

På bilden syns Rune Pettersson, Brann, Sanna Wolk, IKM samt de båda prisvinnarna Mattias Rättzén och Carl Gleisner.

Läs mer hos BRANDNEWS