Skräddarsydd traineetjänst för dig som vill bli patentkonsult!

Till våra kontor i Uppsala och Malmö söker vi nu två hungriga och nyfikna stjärnor som vill hjälpa nästa generations uppfinnare att skapa och bevara patenträttigheter för sina innovationer.

Är du civilingenjör eller naturvetare och redo för nästa steg i karriären? Då är det dig vi söker! Du är med fördel disputerad alternativt har du minst fem års bakgrund inom forskning eller motsvarande tid med utvecklingsarbete inom industrin.

Vi söker dig som är

  • nyfiken på teknik
  • intresserad av kommersialisering av innovationer
  • bra på att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • social och genuint intresserad av andra människor

Rollen som patentkonsult fordrar också god analytisk förmåga, både juridiskt och tekniskt. Du förutsätts vara villig att investera tid i att bli auktoriserat europeiskt patentombud, vilket är ett steg på vägen till självständig patentkonsult.

Brann grundades 1949 och är idag ett partnerägt bolag som kommit att utvecklats till en fullservicebyrå inom immaterialrätt. Som konsult på Brann befinner du dig mitt i utvecklingens centrum. Till oss kommer uppfinnare från universitet, start-ups samt stora och små företag för rådgivning och hjälp inom patent och övrig immaterialrätt. Hos oss är det full fart, härliga kollegor och du får se det nya först.

Vårt traineeprogram bygger på individbaserad upplärning och ett nära mentorskap med erfarna konsulter. Vi ger dig de färdigheter och kunskaper som krävs för att kunna avlägga examen till europeiskt patentombud för att bli självständig patentkonsult.

Frågor om tjänsten i Uppsala besvaras av Annika Kilander: annika.kilander@brann.se
Frågor om tjänsten i Malmö besvaras av Kasper Öberg: kasper.oberg@brann.se

Anställning av traineetjänsterna sker löpande så skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@brann.se så snart som möjligt. Dock senast den 31:a januari.

Tillbaka till lediga tjänster

Karriär