Skickliga patentkonsulter med sinne för affärer och intresse för datorprogram välkomnas

Om rollen

Vi på Brann växer nu med en specifik satsning på IoT (Internet-of-Things). Vi söker därför dig som har mångårig erfarenhet av arbete som patentkonsult för klienter inom datorteknikområdet med anknytning till kommunikation, signal- och databehandling. Erfarenhet från närliggande teknikområden är också av intresse. Primärt tänker vi oss att du kommer att arbeta vid vårt huvudkontor i Stockholm eller vårt nya kontor i Malmö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du enskilt, eller i samverkan med kollegor på Brann, bistår våra klienter med specialistrådgivning och avancerad patenthantering; ett hantverk som vi förutsätter att du bemästrar till fullo. Tidigare arbete på patentbyrå är således meriterande. En förutsättning är i alla händelser att du brinner för att identifiera och vinna nya affärer, samt att utveckla befintliga affärer.

Vi ser helst att du redan idag är auktoriserat Europapatentombud, eller så är du på god väg att klara EQE:n. Erfarenhet av arbete för stora klienter är speciellt värdefullt.

Som person har du god kommunikations- och samarbetsförmåga, är självständig, ansvarstagande och affärsmässig. Vi erbjuder dig ett öppet arbetsklimat som präglas av nytänkande och kreativitet samt möjlighet till delägarskap. Du får stor frihet att utveckla ditt arbete mot befintliga och nya klienter.

Tycker du om ditt yrke kommer du att trivas på Brann!

Tidigare erfarenhet

• 5-10 års erfarenhet som patentkonsult inom i första hand telekommunikation, elektronik, och/eller datorteknik, men andra teknikområden är också av intresse.
• Gedigen erfarenhet av att självständigt diskutera affärer och uppdrag med uppfinnare och beslutsfattare på olika nivåer hos klienter.
• Auktoriserat Europapatentombud, eller till stor del avklarad EQE.

Personliga egenskaper

• Affärsmässig och driven
• Analytisk och tekniskt intresserad
• Noggrann och kvalitetsmedveten
• Tar ansvar för den egna patentportföljen, men jobbar gärna tillsammans med andra
• Inser att goda resultat skapar vi tillsammans på Brann
• Redo att ansluta till en spännande resa på ett företag med höga ambitioner

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten eller vill du söka tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Wihlsson, telefon 08-429 10 36

Tillbaka till lediga tjänster

Karriär