Patentkonsult med stort kontaktnät i Göteborg

Om rollen

Vi på Brann ska expandera i regionen genom att rekrytera åtminstone en affärsdriven patentkonsult med placering vid vårt kontor i Göteborg. Vi söker dig som har mångårig erfarenhet från att ha arbetat som patentkonsult tillsammans med klienter inom i första hand Mekanik, Life Science och Kemi, Elektronik och IoT. Erfarenhet från andra teknikområden är också av intresse, En förutsättning är att du brinner för att identifiera och vinna nya affärer, samt utveckla befintliga affärer, och att du har långvarig erfarenhet av att arbeta i Göteborgsregionen.Tidigare arbete på patentavdelning inom industrin är meriterande men inte avgörande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du enskilt eller i samverkan med övriga kollegor på Brann bistår våra klienter med specialistrådgivning och avancerad patenthandläggning, ett hantverk som vi förutsätter att du redan bemästrar. Vi ser helst att du redan idag är auktoriserat Europapatentombud eller att du klarat av flera EQE-deltentor. Erfarenhet från att ha samarbetat med såväl stora som små klienter är meriterande.

Som person har du god kommunikations- och samarbetsförmåga, är självständig, ansvarstagande och affärsmässig, och besitter ett stort kontaktnät i Göteborg. Vi erbjuder dig ett öppet arbetsklimat som präglas av nytänkande och kreativitet samt möjlighet till delägarskap.

Du som redan idag tycker om ditt yrke kommer att älska att utöva det hos Brann.

Tidigare erfarenhet

  • 10 års erfarenhet som patentkonsult inom i första hand Mekanik, Life Science och Kemi, Elektronik och IoT, men andra teknikområden är också av intresse om du är rätt person.
  • Gedigen erfarenhet av att diskutera affärer och uppdrag med uppfinnare och beslutsfattare på olika nivåer hos klienten.
  • Auktoriserat Europapatentombud (EPA) eller till stor del avklarad EQE.

Utbildning
Civilingenjör eller motsvarande.

Personliga egenskaper

  • Affärsmässig och driven.
  • Analytisk och tekniskt intresserad.
  • Noggrann och kvalitetsmedveten.
  • Tar stort eget ansvar för den egna affären, men jobbar gärna tillsammans med andra.
  • Inser att goda resultat skapar vi tillsammans på Brann.
  • Redo att ansluta till en spännande resa på ett företag med höga ambitioner.

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor om tjänsten eller vill du söka tjänsten är du välkommen att kontakta vår regionchef i Göteborg Niklas Andersson på niklas.andersson@brann.se eller telefon 031-3822831.

Tillbaka till lediga tjänster

Karriär