Erfarna patentkonsulter med höga ambitioner sökes till Brann!

Brann är en av Nordens större fullservicebyråer inom immaterialrätt, som skapar, förvaltar och försvarar över 60 000 rättigheter åt över 4 000 klienter inom alla branscher och tekniska områden. Med drygt 60 medarbetare och med kontor i Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg erbjuder Brann kvalificerade tjänster och rådgivning inom allt som har med immaterialrätt att göra. I somras etablerade vi ett nytt kontor i Malmö i nya fräscha lokaler. Kanske vill du vara med och hjälpa oss att växa i region syd? Eller passar huvudstaden bättre? Vi söker patentkonsulter till alla våra kontor.

Om rollen

Vi på Brann söker en eller flera affärsdrivna patentkonsulter med placering vid något av våra kontor. Vi söker dig som vill vara en del av en modern och växande immaterialrättsbyrå och har mångårig erfarenhet från arbetet som patentkonsult tillsammans med kunder inom i första hand mekanik, medicinteknik, och elektronik. Erfarenhet från andra teknikområden är också av intresse.

Vi söker speciellt dig som har välgrundad erfarenhet som patentombud på patentbyrå eller liknande, och förutsätter att du bemästrar hantverket att bistå våra klienter med specialistrådgivning och avancerad patenthandläggning. Du är kommunikativ, utåtriktad och brinner för att träffa nya och existerande klienter, och drivs av att vinna nya affärer. Det är dessutom lika viktigt att du är uppskattar och fungerar bra i olika samarbeten internt och externt, då vi gärna jobbar i team mot klienter. Intresse för utveckling av vårt arbetssätt och vår service mot kunder är meriterande.

Vi ser helst att du redan idag är auktoriserat Europapatentombud eller att du är på god väg att klara EQE:n. Erfarenhet från samarbete med såväl stora som små klienter är meriterande.

Vi erbjuder dig ett öppet arbetsklimat som präglas av nytänkande och kreativitet samt möjlighet till delägarskap. Du får stor frihet att utveckla ditt arbete mot befintliga och nya klienter, både självständigt och i samarbete med kollegor.

Tidigare erfarenhet

• 5-10 års erfarenhet som patentkonsult inom i första hand mekanik, medicinteknik, och elektronik, men andra teknikområden är också av intresse.
• Gedigen erfarenhet av att självständigt diskutera affärer och uppdrag med uppfinnare och beslutsfattare på olika nivåer hos klienten.
• Auktoriserat Europapatentombud (EPA) eller till stor del avklarad EQE.

Personliga egenskaper

• Tar ansvar för egna uppdrag, men jobbar även gärna tillsammans med andra.
• God förståelse för kunders olika behov, och kan erbjuda råd på rätt nivå.
• Noggrann och kvalitetsmedveten.
• Affärsmässig och driven.
• Analytisk och tekniskt intresserad.
• Inser att goda resultat skapar vi tillsammans på Brann.
• Redo att ansluta till en spännande resa på ett företag med höga ambitioner.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten eller vill du söka tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Wihlsson, telefon 08-429 10 36; e-mail: nyrekrytering@brann.se 

Tillbaka till lediga tjänster

Karriär