Affärsdrivna patentkonsulter inom mekanik, medicinteknik, elektronik, och IoT sökes i Stockholm 2017-05-18T17:13:43+00:00

Affärsdrivna patentkonsulter inom mekanik, medicinteknik, elektronik, och IoT sökes i Stockholm

Om rollen

Vi på Brann fortsätter att växa i Stockholm genom att rekrytera en eller flera affärsdrivna patentkonsulter med placering vid vårt huvudkontor. Vi söker dig som har mångårig erfarenhet från arbetet som patentkonsult tillsammans med klienter inom i första hand mekanik, medicinteknik, elektronik och IoT. Erfarenhet från andra teknikområden är också av intresse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du enskilt eller i samverkan med kollegor på Brann bistår våra klienter med specialistrådgivning och avancerad patenthandläggning, ett hantverk som vi förutsätter att du redan bemästrar. Tidigare arbete på patentavdelning inom industrin är meriterande men inte avgörande. En förutsättning är emellertid att du brinner för att identifiera och vinna nya affärer, samt utveckla befintliga affärer.

Vi ser helst att du redan idag är auktoriserat Europapatentombud eller att du är på god väg att klara EQE:n. Erfarenhet från samarbete med såväl stora som små klienter är meriterande.

Som person har du god kommunikations- och samarbetsförmåga, är självständig, ansvarstagande och affärsmässig. Vi erbjuder dig ett öppet arbetsklimat som präglas av nytänkande och kreativitet samt möjlighet till delägarskap. Du får stor frihet att utveckla ditt arbete mot befintliga och nya klienter.

Tycker du om ditt yrke kommer du att trivas på Brann!

Tidigare erfarenhet

• 5-10 års erfarenhet som patentkonsult inom i första hand mekanik, medicinteknik, elektronik och/eller IoT, men andra teknikområden är också av intresse.
• Gedigen erfarenhet av att självständigt diskutera affärer och uppdrag med uppfinnare och beslutsfattare på olika nivåer hos klienten
• Auktoriserat Europapatentombud (EPA) eller till stor del avklarad EQE.

Personliga egenskaper

• Affärsmässig och driven.
• Analytisk och tekniskt intresserad.
• Noggrann och kvalitetsmedveten.
• Tar ansvar för den egna patentportföljen, men jobbar gärna tillsammans med andra.
• Inser att goda resultat skapar vi tillsammans på Brann.
• Redo att ansluta till en spännande resa på ett företag med höga ambitioner.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten eller vill du söka tjänsten är du välkommen att kontakta vår chef Patent Stockholm: Sofia Larsson, telefon 08-429 10 03.

Tillbaka till lediga tjänster

Karriär