Evenemang 2017-10-11T12:40:45+00:00

Evenemang

Seminarium om designrätt

12 oktober 2017, Malmö

Designers Revolt-målet

Vi berättar historien om en uppmärksammad affärsidé som byggde på att utnyttja skillnader i designrätt i olika EU-länder. Historien börjar med att entreprenören Lennart Nyberg, som blev multimiljonär efter att ha sålt sitt bläckpatronföretag, började sälja kopior av kända möbler och lampor i ett näthandelsbolag baserat i Storbritannien, där upphovsrätten för design endast gällt i 25 år. Den slutar med Sveriges hittills största rättegång kring kopierad design med fängelsedomar och höga skadestånd. Vad hände på vägen? Hur kunde Designers Revolt få agera till synes ostörd i så många år? Vad kan du som rättighetsinnehavare göra för att skydda dig mot liknande ageranden?

Talare: Astrid Johnsson, jurist på Brann.

2017 AIPPI World Congress

13 oktober 2017, Sydney

AIPPI World Congress kommer i år att hållas i Sydney, Australien, mellan den 13:e och 17:e oktober. Om du vill träffa oss där, kontakta, Joakim Wihlsson, Basse Asplund eller Camilla Lidén. För mer information angående konferensen, se http://aippi.org/event/2017-aippi-world-congress-sydney/

Lunchseminarium om patenträtt

15 november 2017, Malmö

IoT (Internet of Things)

Idag innehåller nästan alla tekniska lösningar kopplingar till datorer och mjukvara i form av till exempel databasanslutningar, styrning av processer och anordningar eller bearbetning av data och signaler. Vi omges också av allt fler enheter och anordningar som är uppkopplade, mäter eller samlar in data och möjliggör sammankoppling och kommunikation mellan enheterna, eller mellan oss och enheterna. Det är detta som kallas sakernas Internet, eller IoT (Internet of Things).

Branns IoT-seminarium kommer att handla om hur du med hjälp av IP kan skapa affärsnytta och konkurrensfördelar, såväl baserat på dina specifika IoT-innovationer som på mjukvara i allmänhet. Vi kommer också att redogöra för ett verkligt exempel på en skyddsrättighet inom IoT-området.

Talare: Mika Silfver och Mats Lindgren, patentkonsulter på Brann.